Adaptogeenit

Nouse luontoni lovesta, synnyinpaikasta syvästä, ha'on alta haltiani

Elontieto on ayurvedistä terveysfilosofiaa suomeksi, suomalaisille. Kaikki vieraskieliset sanat on pyritty korvaamaan suomalaisilla synonyymeillä tai vastaavuuksilla. Elontieto on synkretistinen näkökulma, jossa yhdistyvät sekä Kalevalainen ja intialainen Veedinen viisausperinne, että moderni tieteellinen maailmankuva. Luonnonlääketieteellinen teoriapohja on perinteisessä ayurvedassa, vaikka asioista puhutaankin Kalevalaisilla ja suomalaisilla vastaavilla termeillä. Ikävä tosiasia on se, että Suomessa oma elävä viisausperinteemme on katkennut ja jäljellä on vain Kansanrunouden arkistot sekä Suomalainen mytologia ja sen tutkimus. Elontieto on osa Kalevalaisen viisausperinteen “renesanssia”, joka nostaa päätään kaikkialla Suomessa.

Lue lisää:

- Elontieto -

Kun vaihdat kotia mikrobiaurasi muuttaa mukana

Kun koskettelemme tavaroita, huonekaluja ja pintoja levitämme bakteereitamme kaikkialle. Kävellessäni jaloistani tarttuu mikrobeja lattialle ja matoille. Kun raavin päätäni pölläytän mikrobipilven ilmaan ympärilleni. Sinäkin teet niin. Me kaikki teemme. Me alituiseen valloitamme tilan ympärillämme mikroskooppisilla osasilla itseämme. Lue koko artikkeli

http://phenomena.nationalgeographic.com/2014/08/28/we-constantly-imprint-our-homes-with-our-microbes/

http://phenomena.nationalgeographic.com/2014/08/28/we-constantly-imprint-our-homes-with-our-microbes/


Yksilön itsehoidon tueksi tarkoitetetut ohjeet eivät korvaa lääkärin tai terveydenhoidon ammattilaisen antamia ohjeistuksia, eikä olemassaolevaa lääkitystä pidä jättää pois. Luonnon vaikuttavien aineiden käyttö on jokaiselle kuluttajalle omaehtoista ja jokainen on vastuussa käytännön järjen käytöstä itsehoidossaan.